Telefonas: +370 5 216 16 26 | El. paštas: akvavyt@gmail.com

2014-2018 M. ĮGYVENDINTAS PROJEKTAS „NAŽPGA (GO) GAMYBOS IR PREKYBOS PLANAS“

2014-2018 M. ĮGYVENDINTAS PROJEKTAS „NAŽPGA (GO) GAMYBOS IR PREKYBOS PLANAS“
(2016 m. birželio 1 d. Sutarties Nr. 66GR-KV-15-1-00027-PR001)

        Projekto pagrindinis tikslas – įvykdyti patvirtintą Nacionalinės akvakultūros ir žuvų produktų gamintojų asociacijos (Gamintojų organizacijos) akvakultūros produktų gamybos ir prekybos planą 2015-2017 metams su kuo mažesnėmis sąnaudomis, akvakultūros produktus pagal grafiką patiekti rinkai ir už tai gauti numatytas pajamų sumas, nedarant neigiamo poveikio gamtai ir didinant pridėtinę vertę daliai produktų.

Projektas reikalingas apjungti Gamintojų organizacijos narius bendrai veiklai, siekiant pagrindinių numatytų rezultatų, kurie užtikrintų Gamintojų organizacijos narių gyvybingumą ir galima būtų įvertinti Gamintojų organizacijos pasiektų rezultatų lygį, gaminant akvakultūros produktus ir juos realizuojant.

Projektui įgyvendinti skirta iki 141 936 Eur (t. y. 75 proc.) visų tinkamų finansuoti projekto išlaidų. Projekto įgyvendinimo terminas iki 2018 m. gegužės 30 d.

Projektu numatytos įgyvendinti šios priemonės:

  • Rengti ir vykdyti mokslines ir technines kampanijas, siekiant pagerinti žinias apie žuvų rūšis ir akvakultūros poveikį aplinkai ir skatinti tausių akvakultūros metodų plėtrą;
  • Veiksmingai dalyvauti įvairių atitinkamų akvakultūros įstaigų veikloje nacionaliniu, regioniniu, europiniu ir tarptautiniu lygmenimis;
  • Dalyvauti rengiant nacionalinius strateginius planus;
  • Dalyvauti kuriant pašarų atsekamumo procedūras;
  • Nustatyti rinkas akvakultūros produktų pardavimui ir tarpininkauti, patiekiant rinkai gamintojų organizacijos narių produktus;
  • Dalyvauti mugėse ir parodose nacionaliniu, europiniu ir tarptautiniu lygmenimis, siekiant propaguoti gamintojų organizacijos narių akvakultūros produktus;
  • Rengti ir vykdyti kampanijas, kuriomis siekiama propaguoti akvakultūros produktus.

Projektas viešintas, publikuojant viešinamuosius straipsnius spaudoje.

Akvakultūros produktai buvo propaguoti publikuojant 2016-2017 metais straipsnius žiniasklaidos priemonėse:

2016 metais:
1) Akvakultūrų savininkai: šviežią žuvį lietuviai drąsiai galėtų tiekti ne tik ant švenčių stalo
2) Sveikos mitybos ekspertė atskleidė, kaip žuvį paruošti dar sveikiau
3) Valgau sveikai: kodėl siekiant sulieknėti verta rinktis riebią žuvį?
4) Dažniau vartodamas žuvį žmogus atsisveikintų su daugeliu ligų
5) Budraus pirkėjo gidas: kaip išsirinkti kokybišką žuvį?
6) Vienas pakeitimas lėkštėje sumažins infarkto riziką penktadaliu
7) Kalėdų karpis ir silkutė – ar bijoti sunkiųjų metalų?
8) Kodėl turėtumėte kepti visą žuvį užuot jos filė?
9) Specialistai: tvenkiniuose užauginta žuvis – geresnė už laukinę
10) Prof. R.Stukas: „Lietuvos gyventojai žuvies vartoja per mažai“
11) Kodėl žuvį valgyti sveika?
12) Skaniausia žuvis šventiniam ir kasdieniam stalui
13) Visa tiesa apie žuvis – sklaidome mitus
14) Lietuviška ekologiška žuvis – pirma Europoje?
15) Karpis ne tik maistingas, bet ir naudingas žmogaus organizmui
16) Žuvį valgyti sveika, bet pasirinkite teisingai (dienraštis “Ūkininko patarėjas”, 2016 m. gruodžio 22 d. Nr. 149 (3560))
17) Kas Lietuvoje nebrango jau daugiau kaip 5 metus? (dienraštis “Lietuvos rytas”, 2016 m. gruodžio 22 d. Nr. 247 (7713))
18) Lietuviška tvenkinių žuvis – stalo puošmena (savaitraštis “Ji”, 2016 12 22 – 2017 01 04 Nr. 51/2016)

2017 metais:
1) Ką valgyti, jei organizmui trūksta baltymų?
2) Laužome mitus: žuvis – brangus malonumas. Ar tikrai?
3) „Žvejojame“ žuvį parduotuvėje: kokį laimikį parnešti vakarienei
4) Gaminame namuose: pagiriamasis žodis žuvienei
5) 5 mitai apie žuvį, kuriuos turėtumėte pamiršti jau dabar
6) Misija įmanoma: ką daryti, kad vaikai maitintųsi sveikiau
7) Lieknėjame sveikai: produktas, kurį galite valgyti drąsiai ir nestorėti
8) Virtuvės rebusas: kaip paprastą žuvį paversti tikru delikatesu
9) Sausėja oda ir silpsta imunitetas? Valgykite daugiau riebios žuvies
10) Ieškant aukso vidurio: neriebi, pigi ir sveikatai naudinga žuvis
11) Šviežia, šaldyta ar rūkyta žuvis: surask 10 skirtumų
12) Kalėdų karalius karpis: gardžiausi receptai, kurie palepins net gurmanus
13) Virtuvės paslaptys: kokių žuvų patiekalus labiausiai mėgsta lietuviai?
14) Karpinės žuvys: kuo jos naudingos mūsų sveikatai?
15) Gydytoja dietologė: žuvies valgymas du, tris kartus per savaitę sumažina vėžio riziką
16) Šie patiekalai – tikra laiko ir sveikatos taupyklė: ką gaminti, kai norisi gyventi sveikiau (savaitraštis “Prie kavos”, 2017-12-13 Nr. 50)
17) Omega-3 – tikras lobis, kuris slypi žuvyse (dienraštis “Lietuvos rytas”, 2017 m. gruodžio 19 d. Nr. 244 (7962))
18) Ruošiamės šventėms: Kūčių stalo pažiba – žuvis (savaitraštis “Ji”, 2017 12 21 – 2018 01 02 Nr. 51/2017)